Header foto
foto

Gehoorzaamheid


De basistrainingen van de hond bestaan uit gehoorzaamheidsoefeningen. Oefeningen als volgen, blijven, zitten, af (gaan liggen) en apporteren vormen de basis van de trainingen. Spelenderwijs worden hond en baas de essentie van de oefeningen bijgebracht, met name wordt het plezier daarin benadrukt en gezocht. Vervolgens worden de oefeningen uitgebouwd in moeilijkheidsgraad.

Bij volgen wordt de afstand tussen hond en baas steeds een beetje groter gemaakt om vervolgens te komen tot los volgen. Zitten wordt uitgebouwd naar zit en blijf, terwijl de tijd waarin de oefening wordt opgevoerd. Het uiteindelijke doel is dat de hond ook blijft liggen met de baas uit het zicht. En dit alles binnen een groep honden waarmee samen getraind wordt. De hond krijgt zo de kans om zich in alle situaties op zijn gemak te voelen om zodoende voor de baas een prima en betrouwbare kameraad te zijn. Honden kunnen vanaf 8 weken deelnemen aan onze trainingen.

Binnen de KC Zeeland wordt er groepsgewijze training gegeven. Alle trainingen, met uitzondering van de puppytraining, worden met een examen afgesloten waarna het mogelijk is om bij een voldoende resultaat naar een hoger niveau door te stromen. De KC Zeeland is de enige vereniging in de regio die erkend is door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland en zodoende ook landelijk erkende examens mag organiseren.

De training wordt op alle locaties verzorgd.